Alla inlägg under juni 2013

Av torgrim - 5 juni 2013 17:27

NU har jag äntligen fått prata med en person inom Ä-hus som vet någonting. En sten, nej ett berg, föll från mina axlar.

Säljaren ringde ju igår o sa att senast imorgon ( idag då ) måste han veta om vi ska  ha huset v 35 el v 46. Men eftersom jag inte har bygglov o det tydligt står i deras papper att man måste ha det innan något görs blev jag väldigt fundersam. Om jag sa v 35 o mitt bygglov inte gick igenom, vem skulle ta över mitt hus då ? Med tanke på att jag e nr 2 med förhöjt väggliv i Skåne  så har jag ju ett ganska unikt hus !

O när säljaren började ringa o maila att det var brått o att han måste ha besked NU så kände jag att detta e inte rätt. Varför denna stress ? Så jag ringde Norrland. O blev kopplad till han som hade hand om allt med leveranser, R.

O för att göra en långt samtal kort så hade jag rätt för mej. Han kan inte / får inte göra en beställning till en specifik datum om jag inte har bygglov. O han var väl insatt i mitt ärende o beklagade sig hur precis allt kunnat gå så fel med oss. Nu gällde det att få ett snyggt avslut på denna affär. Så jag fick hans direktnummer o samma sekund som jag fick bygglovet, muntligt gick bra, skulle jag ringa till han. Inte till nån säljare. Så skulle han personligen ta hand om detta.

Hoppsan :-) Märk väl att jag har INTE klagat på någon eller något förutom här på min blogg o ändå säjer han så här ;-) Ibland skulle man vilja vara en lite fluga o höra vad som säjs bakom stängda dörrar.....


O schaktfirman har sagt ok till att riva i sommar, tjoho ! Så när jag ringer R efter att mitt bygglov kommit så kan jag säja att vi kan ta v 35 om det fortfarande finns kvar :-) R förklarade att de olika kontoren får ett visst antal husbygge fördelade mellan sig, så det kunde bli v 35, v 42 eller v 46. O jag kan då säja Ja tack till vilken datum som helst. Känns bra.


Känns oxå bra att jag har så mycket bra o kunnigt folk bakom mej, som har stöttat en nu under denna struliga period. Tänk om jag inte hade haft folk att rådfråga, då hade jag bara fått lita på säljaren. Nu har jag ju snickare, målare, elektriker, schaktfirma o några med massa erfarenhet av att bygga. Jag har visserligen ringt o pratat m nästan alla själv men jag har hela tiden kunnat rådfråga innan några beslut. Har därför säkert upplevts som besvärlig för att jag ifrågasätter saker :-) Men jag vill förstå ! Jag vill inte komma i efterhand o säja, Jaha, var det så han menade.

Så snart kanske mina inlägg blir lite mer positiva ;-) I´m happy just nu <3

Av torgrim - 4 juni 2013 17:33

Vad har hänt ? Idag har både säljaren o en från Älvsbyhus i Norrland ringt mej. O nu e det brått !!!!!!!!!!!!!

Om jag ska ha huset levererat v 35 måste jag ge besked om detta imorgon (!!). Jag e fortfarande frågande om hur detta ska gå till när jag inte har något bygglov. Tänk om bygglovet säjer nej ? Ska dom då stå med ett halvfärdigt hus ? Får inte svar på detta av säljaren utan han bara säjer att det ska lösa sig. Hur, e min fråga ? Jag tänker INTE betala något för att dom inte kan leverera i tid o det står tydligt i deras kontrakt att både jag o dom kan bli skyldig att betala om inte leveransen håller.

Om jag inte tar v 35 så blir det leverans v 46. Känns kanske tryggare ? Jag kan inte få kontakt m schaktfirman idag heller för att få ett besked om han kan riva trots semestertider.


Säljaren tycker oxå att brandmyndigheterna snackar trams o det e inte att bry sig om. Han har minsann sålt flera hus där stallbyggnad ligger nära. Eehh, ska jag stunta i brandmyndigheten ? Tror inte det...........


Jag har heller inte fått besked om priset som jag tjatar om. Det känns som att han struntat i mina frågor på mailen o blivit uppringd av Norrland som sagt: ta tag i detta nu.


Tycker inte att dom ska ha full provision på denna affär :-( ......

Av torgrim - 3 juni 2013 22:44

Vi har pratat om att inte anmäla till vatten o el. Vi ska ta bort en pytteliten del av våra byggnader, resterande måste funka utan problem. O eftersom ingen vet hur dom ska göra så känns det tryggast om vi bara kopplar förbi den delen som ska bort. Vi har en kille som kan göra detta, o e behörig så klart ;-)
Känns som att vi måste sluta lyssna / lita på att andra kan för hittills så har ju inget funkat som sagt. Gör man det själv vet man i allafall att det blir gjort.

O by the way, säljaren har fortfarande inte hört av sig. Seriöst, eller hur......

Fick ett tips på en snygg husfärg: demidekkers Sahara. O eftersom jag gillar beiga toner så låter det intressant :-). Får se om man kan se det "live" nånstanns. Datorn ger så olika nyanser......

Ovido - Quiz & Flashcards