Alla inlägg den 29 maj 2013

Av torgrim - 29 maj 2013 23:21

Har mailat en gång till till säljaren. Fortfarande inget svar. Fick en tanke idag, tänk om han oxå slutat ? Precis så här var det ju sist när vår första säljare bara hux flux var borta. Fast så e det nog inte, han har kanske semester ? Har inte tid att ringa denna veckan, annars skulle jag så klart gjort det. Jag gör inget mer innan bygglovet nu.

På tal om bygglovet så hoppas vi att vi nu hittat en lösning på vårt avståndsproblem. Har ringt 2 st "experter" inom brandskyddsfärg för rådfrågning. Den ena visste inte så mycket men den andra hade svar på tal. Äntligen ! Färgen e inget att ha för den går inte på trä. När det e utomhus, till insidan e den perfekt. Man måste byta till skyddsimpregnerat trä om det ska hålla EI30. Men, när han fick reda på att huset som står för nära är murat så sa han att då behöver vi inte göra något för att få klassat EI30 !
Så jag ringde vår KA o rådfrågade han om detta stämde. Jo, sa han. Bara byggnaden klarar 60min så behövs bara ett hus göras vid. Wohoo ! Så det vi behöver göra e att sätta dubbelgips o isolera m grå isolering så e det klart. På gavlen, under plåten, från insidan. Behöver inte röra det nya huset då. Han åtog sig även att ringa kommunen o förklara detta :-)
Det enda som kan vara dryg nu e hur mycket vi måste gipsa. Jag fattade det som att det bara var gavlen men gavlen e sammankopplad m en annan byggnad som e 15 meter lång......visserligen murade väggar men taket e nog inte ok. Fd lada...... KA ska komma hit o se vad vi ska göra.

KA sa att vi måste får igenom detta nu för han på kommunen ska sluta o den som kommer sen e riktigt dryg o ha o göra med. Går inte att prata om realistiska lösningar med.

Ovido - Quiz & Flashcards