Alla inlägg den 16 maj 2013

Av torgrim - 16 maj 2013 15:58

Det gick bra med Brand/räddningstjänsten. Vi har kommit fram till en lösning som innebär att vi får NÄSTAN som vi vill :-) Det innebär en hel del jobb men det är det bästa möjliga. Det ska förmodligen målas med flamsäker färg o dubbla gipsväggar o mer isolering. Men, som han sa, vi skulle prata med vår KA som skulle hjälpa oss med detaljerna exakt hur / vad vi skulle göra. För att ha huset som vi vill ( eller ,ja, nästan) så är det att en brand måste kunna stå emot i 30 min både från utsidan o insidan. Vi ska väl igentligen vara glada för det är ju för vår egen säkerhet !

Brandgubben var nog lite nervös när han kom ;-) Han sa oxå att han aldrig åker ut till en kund så här men eftersom det var ett specialfall så tyckte han att det var han tvungen till denna gång. O det tackar vi för :-)

Så nu ska vi inte göra mer än att invänta bygglovet, enligt han. Så då gör vi det. kanske att jag ringer vatten o el o frågar hur jag går tillväga med dom. Vi ska ju inte ha nytt framdraget, bara omkopplas. Ä-hus visste inte hur detta funkade, så jag får väl lyfta luren o forska lite själv.


Mailade som sagt info adressen med lite frågor om exakt när mina tillval måste vara klara, hur dom kunnat sätta leverans v 35 när jag inte har bygglov osv. Men det enda svaret jag fick var att hon kunde inte svara utan skickade mej vidare till försäljningschefen. Igen ! E där en lite röd prick på mej att så fort jag har en fråga så ska jag skickas vidare till han ? Han e inte insatt i mitt ärende ( säjer han själv ) så han kan aldrig svara på mina frågor, bara vad som gäller generellt. Mycket mysko ?


Nä, nu struntar jag i allt vad hus heter i ca 1 timme för nu e solen framme.  Sen ska man iväg igen juuu :-)

Av torgrim - 16 maj 2013 00:38

Läste noga igenom avtalet nu o där, pyttelitet, stod där att vi skulle få ev ett hus v 35. Eehh, va ??
På raden ovanför stod det att ALLA papper bla bygglov måste vara inne 11+4 veckor innan leverans.
Får se nu, idag är det v 20 + 15 veckor = v 35 !
Men jag har inget bygglov ännu o kommer inte få det förrän tidigast v24. O då är det ett besked. Ä-hus vill ju ha det inskickat oxå......

Varför jäktar dom så ? Visst, ingen e gladare än jag om jag kan få ett hus men om det måste gå genom deras bestämelser så funkar det ju inte ????
Skickade ett mail nu till deras info adress o frågade hur tanken var. Frågade även när alla tillvalen måste garanterat vara klara, av de yttre såsom kupa, väggliv o fönster. Om brandgubben får som han vill så måste gavelfönsterna bort.....

Sen har jag lekt m tanken att OM jag nu får ett hus så får nog sonen det stora sovrummet nere. Han har ju alla sakerna, vi har ju alla våra saker i huset o använder inte rummet såsom ett barn gör. O då flyttar vi alla garderoberna dit....


Vi ser efter imorgon (oj, nä idag ser jag. Klockan har blivit alldeles för mycket) hur det blir m huset. Håll alla fingrar o tår :-)

Ovido - Quiz & Flashcards